Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Emtunga 22 14 4 4 46
2 Nossebro IF 22 13 6 3 45
3 Floby IF 22 13 4 5 43
4 Vedums AIS 22 12 5 5 41
5 Elmer/Fåglums FK 22 9 6 7 33
6 Trollhättans FK 22 9 6 7 33
7 Wargöns IK 22 8 6 8 30
8 Trollhättans BoIS 22 6 7 9 25
9 Främmestads IK 22 6 3 13 21
10 Åsaka SK 22 5 4 13 19
11 Kvänums IF 22 5 3 14 18
12 Larvs FK 22 4 2 16 14

Match

Vedums AIS

4 - 0
Nordvalla
15 augusti 2009
15:00

Trollhättans FK

Referat

Referat: Vedums AIS - Trollhättans FK

Solklar seger i höstpremiären!



Vi fick en behaglig start på höstsäsongen sedan Trollhättans FK besegrats med solklara 4-0 (3-0) i lördags. Efter en turbulent vår med mycket skador och annat strul var det framförallt den stabila defensiva insatsen som man gläds åt. Anfallsmässigt kan vi fortfarande ännu mycket bättre, men det sparar vi förhoppningsvis till nästa match mot Emtunga.

Allt för ofta under våren har vi begått individuella misstag med tidiga baklängesmål som följd. Igår var det istället Trollhättan som var lite väl generösa i försvarsspelet och det var vi inte heller sena att utnyttja. Vi startade matchen i ett mycket högre tempo än våra motståndare och Jonas Aronssons tidiga ledningsmål kändes därför klart rättvist. Jonas slog mycket tjusigt till på halvvolley med sin något (!) sämre högerfot och publiken fick se bollen segla in i nättaket bakom en chanslös bortakeeper.

Efter målet jämnades spelet nästan omedelbart ut och vi hade en 15 min period som på många sätt påminde om hur det lite för ofta sett ut under våren. Slarvigt på många håll och på tok för mycket felbeslut. Vi spelade dock att fortsatt kompakt försvarsspel och i målet blir Johannes Sandberg bara bättre och bättre för varje match. Johannes ställdes visserligen inte på några större prov under matchen, men han agerar klokt och tryggt i alla situationer.

Efter hand blev vi återigen lite mer bollsnåla och efter Klas Bomans sköna 2-0 mål kunde vi slappna av och spela ut ordentligt. Med fem minuter kvar av den första halvleken ökade vi på ledningen ytterligare när Boman kyligt placerade in 3-0 efter en fast situation. Klas har verkligen fått igång målfabrikationen och vi kan bara hoppas att både han och våra andra offensiva spelare fortsätter att producera.

Den andra halvleken blev mest en trasportsträcka, där jag tycket att vi kontrollerar händelserna på ett bra sätt. Vi passade också på att lufta hela vår avbytarbänk, som nu även den börjar se mycket bra ut. Läget är nu bättre i truppen än på 1,5 år och jag ber en bön varje kväll för att det ska få fortsätta på det viset! Skönt att vi också kunde göra ytterligare ett mål i den andra halvleken då inbytte Gustav Josefsson gled igenom i djupled och placerade in bollen till höger om den utrusande målvakten.

Vi hade också ytterligare några jättelägen att göra fler mål, men 4-0 var definitivt ett bättre resultat än man hoppats på inför matchen. Helt klart en bra start, men vi har ingen tid att fortsätta vara nöjda med det. Redan på onsdag är det dags för ny ”måstematch” och den här gången är det vår mardrömsmotståndare Emtunga som står för motståndet. Jag hävdar att vi var det klart bättre laget under de första 45min i vårens möte, men trots det låg vi under med 2-0. Så har det ofta sett ut mot just Emtunga de senaste åren, vi är väl så bra spelmässigt, men har förtvivlat svårt att vinna. Vi ska dock göra vårt yttersta för att skaka om dem ordentligt den här gången!

I gårdagens match vill jag annars främst plussa för det fina försvarsspelet där alla är inblandade. Vi hade ett bra avstånd mellan lagdelarna och kunde understödja varandra i nästan alla situationer.
Kul att Marcus Holgersson var tillbaka efter sin efterhängsna skada och dessutom såg så pigg ut. Marcus har inte spelat en minut tidigare i år, men kan tillsammans med tex Henrik Krook bli oerhört viktiga pjäser för oss i höst. Båda dessa båda herrar är nu tillsammans med ytterligare några spelare på väg tillbaka på allvar och det är då ganska logiskt att vi får en bättre konkurrens i truppen och förhoppningsvis också ett slagkraftigare lag. Nu får vi njuta av den här segern under helgen och sedan får vi se vilka 11 gubbar som startar på onsdag!

VAIS startelva:
Johannes Sandberg
Peter Wallin
Johan Andersson
Marcus Wallin
Max Andersson
Daniel Möller
Marcus Holgersson
Robin Lennartsson
Fredrik Möller
Klas Boman
Jonas Aronsson

Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

sön 10 maj 2009, 17:00 Trollhättans FK - Vedums AIS 0 - 1